петак, 21. мај 2010.

ZABAVA

Od svih gradova na Crnogorskom primorju, po broju kafica Kotor je na prvom mjestu. Pored gradskih kafica, veliki je i broj kafe basti smjestenih uglavnom duz obale, posebno su omiljeni u ljetnjim nocima. Njih najcesce posjecuju mladi zeljni zabave i brzog tempa zivota, ali se u njima nerijetko sretnu i ljudi starije zivotne dobi, koji zele osjetiti duh mladosti, popiti kapucino, expresso ili nes-cafe, kakva se samo sluzi u kotorskim kaficima i na kafe terasama. U blizini Starog grada, smjestena je najpoznatija kotorska diskoteka „Secondo porto“, koju mladi i svi zeljni savremenih muzickih plesova i popularne muzike posjecuju u kasne vecernje sate. Diskoteka garantuje potpuni ugodjaj, relaksaciju i opustanje. Tokom ljetnjih mjeseci radi i jos jedna diskoteka Malibu. Tako da je nocni zivot vrlo aktivan.

Za one koji su zasli u ozbiljnije godine zivota, Kotor nudi i lijepe objekte poput terasa na otvorenom, u kojima se sluze tradicionalni crnogorski specijaliteti. U Kotoru je i veci broj restorana koji nudi raznovrsne ukusne riblje specijalitete, u kojima takodje mozete provesti ugodne veceri u prijatnoj i intimnoj atmosferi sa voljenom osobom ili bliskim prijateljima. U pristojnim restoranima uz zvuke starogradske muzike, mediteranskih nota i tradicionalnog zvuka crnogorskog melosa zagarantovan je vrhunski provod.

Kotor je specifican i po tradicionalnom duhu njegovih mjestana. Vrcavi duh Kotorana primjetan je na svakom mjestu u gradu, a najinteresantnije je kotorsko glasno razgovaranje, prilikom susreta starih i novih prijatelja, ili lokalnim jezikom receno CAKULANJE.

Zabavni zivot u Kotoru osobenim cine i veliki broj muzickih koncerata, koji se organizuju u jednom broju muzeja, kotorskih starih crkava, i dvorana za koncertna muziciranja. Tokom ljetnjih mjeseci u Kotoru se organizuje veliki broj ribarskih festi, karnevala, ljetnjih veceri u kojima se priredjuju razne vrste zabave od djecijih i manifestacija za mlade do muzickih i predstava za odrasle.

Нема коментара:

Постави коментар